BeneDental

Dr. Bene Zsuzsanna fogszakorvos

Szakértelem

Empátia

Szűrés, állapotfelmérés

Első találkozásunkkor minden esetben általános- és fogászati állapotfelmérést végzünk.

Ez magában foglalja a fogak, a nyálkahártya, a nyelv, az íny állapotának felmérését.

Mindezt kiegészítjük egy panoráma felvétel készítésével.

Visszatérő pácienseink fogazatát kiemelt figyelemmel követjük nyomon.

Kismamák esetében a terhesség alatt legalább egyszer ajánlott fogászati szűrésen részt venni. Ennek egyik oka a magzat csontépítése miatti fokozott anyai fogszuvasodási hajlam. Másrészt a terhesség   ill. a szoptatási idő alatti fogínygyulladás gyakori megjelenése.

Gyermekek esetében egyrészt a korai fogszuvasodás felismerése a cél, amely tejfogazati időszakban is ajánlott. A lyukas tejfog is tud fájni! Mivel nincs minden tejfognak maradó fog párja, ezért vannak olyan nagyőrlők, amelyek „ észrevétlenül” bújnak elő. Ezekre fokozottan figyelni kell, nehogy idő előtt szuvasodjanak.

A fogazati rendellenességek fogszabályzó kezeléssel időben és hatékonyan rendezhetőek. Ezek felismerése is a szűrővizsgálat keretében zajlik.

Mindenkinek szükséges lenne legalább évente megjelenni fogorvosánál, nemcsak azért hogy elkerüljük a fájdalmas eseményeket. (pl.: Nyaralás előtti este vagy nyaralás alatt hova menjek?- Ismerős a helyzet?) Az évenkénti szűrés a súlyos, akár életet veszélyeztető (rosszindulatú daganat) állapotok kiszűrésére is alkalmas! Ne tétovázzon!