Garancia fogászati kezelésekre

 
Tömés:1 év
Rögzített pótlások: 1 év
(fém korona, fémkerámia,arany kerámia leplezéssel,cirkónium vázas korona,inlayék)
Kivehető fogpótlások:1 év
 
Milyen esetben érvényes a garancia?
- Évenkénti fogászati szűrésen való részvétel.
- Az orvos által javasolt szájhigiénai előírások betartása.
- A fogmű rendszeres és rendeltetésszerű használatakor.
- Az átadott fogmű(korona, fogsor stb.) technikai elkészítése során felmerülő hibák esetén.
 
Garancia korlátozása/kizárása:
- Ha rögzített fogművek ( inlay, onlay,korona,híd) előkészítése során diagnózis, fogorvosi vizsgálat, rtg felvételek stb. alapján előre nem láthatóan a fog vagy a fog gyökércsatornája megsérül, megnyílik nem tudunk felelősséget vállalni a gyökérkezelés szükségességéért, viszont mindent elkövetünk a végleges, helyes kezelés érdekében.
- Nem megfelelő szájhigiénia. - Kivehető fogpótlások ( részleges vagy teljes fogsorok) nem megfelelő használata, tisztítása.Nem a fogsor viselése közben létrejövő mechanikai sérülés (leejtés).
- Gyökérkezelésre( a gyökérkezelés magas rizikófaktorú, az anatómiai eltérések, egyedi variációk nagy száma mellett a leggondosabb fogorvosi beavatkozás mellett sem adható garancia).
- A szájnyálkahártya, fogíny és az állcsontok természetes sorvadása esetén, valamint olyan betegségek esetén, amelyek negatív hatással vannak a fogazat és a szájüreg állapotára( diabétesz, epilepszia, oszteoporózis , rtg-sugár- vagy kemoterápia).
- A páciens testsúlyában rövid idő alatt bekövetkező nagy mértékű változás(hízás, fogyás).
- Dohányzás.
 
Bármely felmerülő panaszt a páciens köteles a körülményekhez képest legkorábban jelezni, mert a késedelemből keletkező kárért nem tudunk felelősséget vállalni.
Footer